AĞRI / TAŞLIÇAY - Yukarı Esen İlkokulu

Yukarı Esen İlkokulu

YUKARIESEN KÖYÜ YUKARI ESEN KÜME EVLERİ NO: 29 TAŞLIÇAY / AĞRI
Eğitim öğretim kalitesiyle fark yaratan "a" kalite bir okul olmak.
Misyon
Düşünen, araştıran, sorgulayan, üreten, ilkeli,istikrarlı ve açık fikirli,hoşgörülü kararlı,güvenli ve duyarlı, zamanın değerini bilen, geçmişiyle gurur duyan, geleceğe emin adımlarla yürüyen, ahlaklı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında sbs sınavında 2 öğrenci Anadolu öğretmen lisesi 6 öğrenci de Anadolu lisesi gönderme başarısını yakalamıştır. 2016- 2017 eğitim öğretim yılında teog sınavında 2 öğrenci Fen lisesi 1 öğrenci Sosyal Bilimler 6 öğrenci de Anadolu lisesine yerleşmiştir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında LGS sınavında 5(beş) öğrencimizi AĞRI merkeze 3 öğrencimizi Anadolu lisesine 18 öğrencimizi anadolu imamhatip lisesine yerleşmiştir.
Öğretim Şekli :NORMAL.
KALORİFERLİ.
Ulaşım Servisle yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
İlçemizde ev kiraları 2000 TL ilâ 2500 TL arasında değişmektedir. Evlerin çoğu kaloriferlidir. Kışın kar yağışlı ve soğuk; yazın ise gündüz sıcak, gece serindir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Yukarı Esen köyündedir. Ağrı il merkezine 48 km, Taşlıçay ilçe merkezine 18 km uzaklıktadır.